کابینت آشپزخانه مدرن یکی از رایج‌ترین نمونه‌های کابینت در سبک‌های امروزی است؛ خصوصا این مدل، برای آشپزخانه‌های مینیمال و کوچک بسیار مناسب است و باعث می‌شود سادگی و آرامش بیشتری در فضای خانه به وجود آید. انواع کابینت‌ ام‌دی‌اف یا کابینت هایگلاس ، یا هر نمونه‌ی دیگری که حکاکی و جزئیات تزئینی در آن وجود نداشته باشد، در سبک کابینت مدرن دسته‌بندی می‌شوند. سبک مدرن را می‌توان در تقابل با سبک کلاسیک در نظر گرفت که برخلاف مدل‌های سنتی و گذشته، سادگی و استفاده از جزئیات ضروری و لازم حرف اول را می‌زند. در سبک مدرن، اگر چه جزئیات زیبا وجود دارد، اما همه‌ی جزئیات بکار رفته دارای حداقل تزئینات بوده و جنبه‌ی کاربردی آن‌ها، بر وجه زیبایی آن ارجحیت دارد. در ادامه قصد داریم راجع به کابینت آشپزخانه مدرن و ویژگی‌های شاخص آن در سال ۲۰۲۱ با شما سخن بگوییم. از شما همراهان همیشگی فیپو دعوت می‌کنیم، این مقاله را همراهی کنید:

تعریف کابینت مدرن و کلاسیک

وقتی صحبت از طراحی داخلی آشپزخانه باشد، طرح‌ها و مدل‌های مختلفی برای انتخاب وجود دارند، اما عموما تمام آن‌ها به دو بخش کلی تقسیم می‌شوند:

  • کابینت مدرن
  • کابینت کلاسیک

کابینت بخش بنیادین یک آشپزخانه است و بدون آن، آشپزخانه خالی و ناتمام به نظر می‌رسد و هیچ‌ چیز سر جای خودش نخواهد بود. به همین دلیل، وجود کابینت‌های مناسب و هماهنگ با سبک و طراحی داخلی منزل، از ضروریات یک آشپزخانه است و ظاهری منسجم به فضای منزل‌تان می‌بخشند.

اگر بخواهیم کابینت مدرن و کلاسیک را بهتر معرفی کنیم، باید گفت کابینت کلاسیک دارای نوعی از طراحی است که در آن به جزئیات ظاهری و مباحث زیبایی توجه‌ ویژه‌ای می‌شود. کابینت کلاسیک معمولا پر زرق‌وبرق و مملو از حکاکی‌ها است و فضایی اشرافی و سلطنتی را در ذهن ایجاد می‌کند. اما روی دیگر سکه، کابینت‌هایی است که به سادگی و حذف جزئیاتِ غیرضروری ، اهمیت بیشتری می‌دهد که ما آن را با سبک مدرن می‌شناسیم. کابینت مدرن و کلاسیک ، دو سبک اصلی در طراحی کابینت آشپزخانه هستند که خود منبع الهام و سرچشمه‌ی پیدایش سبک‌های دیگری می‌باشند.

کابینت مدرن چیست ؟

پیدایش و طراحی سبک مدرن ، حوالی جنگ جهانی اول شروع شد و شامل ویژگی‌هایی از قبیل سطح صاف و بدون شیب، شکل‌های هندسی و استفاده از حداقل تزئینات می‌باشد. کابینت‌ آشپزخانه مدرن با مشخصه‌هایی مثل براق بودن، طراحی زاویه‌دارتر، سادگی در درها و چارچوب‌هایشان شناخته می‌شود.

طراحی کابینت مدرن جدید ، منعکس‌کننده تمایل مردم به سمت اثاثیه آشپزخانه مدرن متعلق به اواسط قرن بیستم است که دارای زوایا و منحنی‌های زمخت می‌باشد. قسمت‌های مختلف یک آشپزخانه مدرن می‌تواند محل استقرار کابینت‌هایی باشد که منعکس‌کننده ظواهر زاویه‌دار یا منحنی‌ است.

مشخصات کابینت مدرن

  • برخلاف مدل‌های کلاسیک، کابینت‌های مدرن صیقلی‌تر و جمع‌وجورتر هستند و عموما از ترکیب مواد و مصالح مختلفی ساخته می‌شوند. متریال جدید و قدیمی در سبک کابینت آشپزخانه مدرن کاربرد دارد به طوری که هنوز هم از چوب طبیعی در ساخت این کابینت‌ها استفاده می‌شود. چوب، لمینت، شیشه و انواع فلزات در فرآیند تولید کابینت‌های مدرن نقش مهمی ایفا می‌کنند.
  • کابینت‌‌های مدرن ، بزرگ و درشت نیستند و به جای داشتن درهای بزرگ، فاخر و حکاکی‌‌شده، این کابینت‌ها از سیستم‌هایی کوچک‌تر و جمع‌وجورتر، از قبیل کشو‌های عریض و کاربردی، بهره می‌برند.
  • از دیگر مشخصات کابینت مدرن ، استفاده از حداکثر فضا بدون محدودیت‌ است به طوری که در این سبک، ما شاهد کابینت‌های بلند و کشیده هستیم که حتی گاهی تا خود سقف نیز امتداد دارند.
  • تنوع رنگ بالا یکی دیگر از ویژگی‌ها و مشخصات کابینت مدرن است. در این سبک، برخلاف سبک‌های کلاسیک، محدودیت رنگ چندانی وجود ندارد و ما می‌توانیم از کابینت‌هایی با رنگ‌های شاد، پرانرژی و حتی غیرمتعارف استفاده کنیم.
  • فارغ از رنگ یا مواد به کار رفته در طراحی مدرن آشپزخانه ، مهم ترین مساله‌ای که مد نظر است، شکل و فرم درهای کابینت است. انواع کابینت مدرن جدید ، دارای درهای صاف و مسطحی هستند که مانع وجود جزئیات اضافی در آن‌ها می‌شود. هیچ مدل‌بندی سلطنتی، سطوح برجسته یا حکاکی‌های تزئینی، بر روی بدنه یا درهای کابینت مدرن مشاهده نمی‌شود و به جای آن بر روی سطوح صاف و براق تاکید شده است.
  • کابینت مدرن هم برای آشپزخانه‌های بزرگ و هم برای آشپزخانه‌های کوچک مناسب است. این سبک طراحی، هم مورد علاقه کسانی است که دارای پنجره‌های زیادی در آشپزخانه خود هستند و هم مورد پسند کسانی است که پنجره های کمی در آشپزخانه دارند و با محدودیت نور مواجه هستند.

سادگی موجود در طراحی کابینت مدرن جدید ، امکان به وجود آوردن یک فضای جادار و رویایی را در آشپزخانه فراهم می‌آورد. تجهیزات مدرن و جدید در کابینت مدرن بیشتر به کار گرفته می‌شود که این مساله به خودی خود، به بهره‌وری و بهینه‌سازی فضا کمک می‌کند.

آشپزخانه با کابینت مدرن سفید ساده

کابینت آشپزخانه مدرن و شیک

این روزها با پیشرفت طراحی داخلی و همچنین رشد صنعت و تکنولوژی، طراحی‌های سبک مدرن محبوبیت بالایی را بدست آورده‌اند. همان طور که می‌توان تصور کرد، خانه‌های تازه‌ساخت و مدرن، به داشتن طراحی‌های داخلی مدرن راغب‌ترند. از طرفی ساخت خانه‌هایی با طراحی سبک مدرن، عموما در شهرهای پر جمعیت با آپارتمان‌های کوچک و مینیمال مساله‌ای اجتناب ناپذیر است.

از آن‌جایی که محبوبیت معماری مدرن روز به روز در حال افزایش است، بسیاری از سازندگان و طراحان راغب‌ هستند تا ظاهری معاصر و مدرن در فضا ایجاد کنند.

کابینت مدرن جدید

مواد به‌ کار رفته در کابینت‌های مدرن جدید ، غالبا صنعتی و جدید است و می‌تواند شامل آهن، پلاستیک، بتن و شیشه باشد. شیشه‌های نیمه شفاف و مات و کابینت‌هایی با روکش براق، یک ظاهر پرطرفدار برای کابینت‌ مدرن جدید به شمار می‌رود.

به عنوان مثال، جایگزینی درهای قدیمی کابینت‌ها با درهای شیشه‌ای و مات، یک روش ساده و مؤثر، همچنین اقتصادی برای به روزتر کردن فضای آشپزخانه به شمار می‌روند.

انواع کابینت مدرن کدامند؟

  • کابینت هایگلاس مدرن
  • کابینت ام‌دی‌اف مدرن
  • کابینت‌های بدون دستگیره
  • کابینت‌های ساده چوبی
  • کابینت ممبران مدرن
  • کابینت پلی‌گلس و پلی‌وود مدرن
  • کابینت‌های فلزی

در ادامه، چند نمونه از رایج‌ترین مدل‌های کابینت آشپزخانه مدرن و شیک را به شما معرفی می‌کنیم.

  • کابینت هایگلاس مدرن

کابینت هایگلاس یکی از جذاب‌ترین و زیباترین نمونه‌های کابینت مدرن است که درخشندگی و بازتاب نور، در آن حرف اول را می‌زند. اگر به آشپزخانه‌ای با جلوه‌ی بصری زیاد و درخشنده علاقمند هستید، کابینت هایگلاس مدرن همان چیزی است که در جست‌وجوی آنید!

کابینت هایگلاس ، از ام‌دی‌اف خام با روکش پلکسی‌گلس، که نوعی روکش پلاستیکی شیشه‌مانند است، تشکیل شده است. این روکش باعث می‌شود بازتاب و انعکاس نور در آشپزخانه بسیار بالا باشد و تمام نور دریافت شده از محیط، مجددا به محیط بازتابانده شود. از همین رو است، که برای آشپزخانه‌های کوچک و مینیمال و حتی آشپزخانه‌های بزرگی که فاقد پنجره هستند، کابینت هایگلاس خصوصا در رنگ‌های روشن، پیشنهاد می‌شود.

کابینت هایگلاس ، در برابر نفوذ آب و خط و خش آسیب‌پذیر است و در کنار زیبایی منحصربفردی که برای آشپزخانه‌تان ایجاد می‌کند، نیاز به مراقبت و نگهداری بیشتری نیز دارد.

  • کابینت ام‌دی‌اف مدرن

کابینت ام‌دی‌اف را می‌توان پرکاربردترین متریال در آشپزخانه‌های امروزی دانست. تا قبل از پیدایش ام‌دی‌اف خام، کابینت‌های آشپزخانه عموما از فلز یا چوب طبیعی تشکیل می‌شدند اما با تولید ام‌دی‌اف خام، کابینت‌ ام‌دی‌اف جایگزین پرتکرار آشپزخانه‌های امروزی شد.

کابینت ام‌دی‌اف، کابینتی بسیار اقتصادی است و در کنار قیمتی که بابت آن پرداخت می‌شود، دوام و ماندگاری نسبتا بالایی دارد.

  • کابینت مدرن ایتالیایی

کشور ایتالیا یا همان رم باستان یکی از پیشگامان عرصه‌ی مد و تکنولوژی است و پربیراه نیست که کابینت مدرن ایتالیایی یکی از پرطرفدارترین مدل‌های امروزی کابینت آشپزخانه باشد. سبک کابینت مدرن ایتالیایی معمولا در فضاهای دلباز و بزرگ کاربرد دارد و به همین دلیل، ارتفاع کابینت‌ها نسبت به دیگر کابینت‌های مدرن کمتر در نظر گرفته می‌شود. متریالی که در کابینت مدرن ایتالیایی کاربرد دارند، از استحکام بالایی برخوردار بوده و عموما از رنگ‌های شاد و روشن برای این سبک استفاده می‌شود. در پروسه ساخت کابینت ایتالیایی سعی می‌شود از برش‌های کمتری استفاده شود، بنابراین وجود کابینت‌های یکپارچه و متصل بهم، از دیگر شاخصه‌های این مدل از کابینت‌ها به حساب می‌آید.

کابینت مدرن و غیر کلاسیک با رنگ تیره
کابینت مدرن طرح چوب

قیمت کابینت مدرن

از همه‌ی ویژگی‌های خوب یا بد کابینت مدرن که بگذریم، مبحث قیمت کابینت مدرن ، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌هایی است که احتمالا با آن روبرو خواهید بود. کابینت آشپزخانه، جزئی مهم و حیاتی در خانه و آشپزخانه محسوب می‌شود و به موازات مواد بکار رفته و کاربردی که در ایجاد نظم دارد، قیمت تمام شده‌ی آن نسبتا بالا است. با این وجود، نرخ قیمت در کابینت‌های مختلف متفاوت است. عواملی که در قیمت کابینت مدرن موثر هستند عبارتند از:

متریال بکار رفته در کابینت ؛

به عنوان مثال چوب طبیعی متریالی بسیار گرانقیمت و ام‌‌دی‌اف متریالی اقتصادی و مقرون به صرفه است.

مدل کابینت ؛

هر چه مدل کابینت دشوارتر باشد، قیمت آن افزایش می‌یابد چرا که کابینت‌ساز باید زحمت بیشتر و زمان بیشتری را صرف طراحی و ساخت آن نماید.

متراژ کابینت ؛

معمولا قیمت کابینت مدرن یا حتی کلاسیک را با هر متر از طول کابینت می‌سنجند، بنابراین هر چه طول کابینت‌ بیشتر باشد، قیمت آن نیز افزایش خواهد یافت.

تجهیزات استفاده شده در کابینت ؛

یراق‌آلات و تجهیزاتی که در کابینت به کار می‌رود، قیمت کابینت مدرن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به عنوان مثال، وجود آرام‌بند یا دستگیره‌های کابینت یا تجهیزاتی مانند سینک ظرف‌شویی و شیرآلات، در قیمت تمام شده‌ی کابینت موثر هستند.

اسکلت کابینت ؛

به غیر از بدنه و درهای کابینت، اسکلت یا یونیت کابینت نیز در قیمت آن موثر است؛ به عنوان نمونه، اگر از یونیت پی‌وی‌سی که متریالی مقاوم و ضدآب است استفاده کنید، قیمت کابینت را افزایش داده‌اید.

عوامل مختلفی مانند مد ؛

واضح است که هر چه مدل انتخابی شما به روز‌تر و جدیدتر باشد، قیمت کابینت مدرن افزایش خواهد یافت. مثلا گاهی متریال مات و گاهی متریال براق مد و ترند سال است،  که طبیعتا این مساله، در قیمت کابینت موثر خواهد بود.

کابینت مدرن در آشپزخانه بزرگ
کابینت modern سفید و مشکی
کابینت مدرن و غیر کلاسیک با طرح چوب و کف سنگی
کابینت مدرن و غیر کلاسیک با طرح چوب

درب های کابینت مدرن

فارغ از رنگ یا مواد به کار رفته در طراحی مدرن شما، مهم ترین مساله ای که باید در نظر داشت، شکل و فرم درهای کابینت است. کابینت های مدرن آشپزخانه دارای ویژگی درهای صاف و مسطحی هستند که مانع وجود جزئیات اضافی در آن ها می شود. هیچ مدل بندی سلطنتی، سطوح برجسته یا حکاکی های تزئینی مشاهده نمی شود و به جای آن روی سطوح صاف و براق تاکید شده است.

سادگی موجود در طراحی مدرن و امروزی آشپزخانه، امکان به وجود آوردن یک فضای جادار و رویایی را در آشپزخانه شما فراهم می کند. بنابراین، این سبک طراحی، هم مورد علاقه کسانی است که دارای پنجره های زیادی در آشپزخانه خود هستند و هم کسانی که پنجره های کمی در آشپزخانه دارند. صاحب خانه هایی که در فضاهای کوچک زاویه دار کار می کنند، ممکن است به اندازه ای که به کارکرد تزئینات علاقه نشان می دهند، به ظاهر و کارکرد کابینت های مدرن آشپزخانه هم علاقه نشان دهند.

کابینت مدرن آشپزخانه جدید

چگونه می‌توان ویژگی‌های کابینت اشپزخانه مدل جدید را با طراحی مدرن هماهنگ نمود؟

همانطور که قبلا توضیح داده شد، رنگ‌های تیره و لوازم بزرگ در طراحی‌های کلاسیک، باعث کوچک‌تر جلوه دادن فضا و در نتیجه ایجاد حسی صمیمانه و دنج می‌شوند، اما طراحی مدرن هدفی دقیقا خلاف این این مسئله داشته و با استفاده از رنگ‌های روشن، طبیعی و سبک مینیمالیستی سعی در بزرگ‌نمایی اتاق دارد.

کابینت آبی مدرن در آشپزخانه جدید

البته در این آشپزخانه‌ها به دلیل استفاده از لوازم کوچک‌تر با نظم بیشتر، اتاق حقیقتا دارای فضای بیشتری نیز می‌شود. به عنوان مثال، پیشخوان‌های گرانیتی بزرگ، میزهای شام شیشه‌ای در مرکز، دیوارهای سفالی و کف‌پوش‌های یک‌پارچه در این آشپزخانه‌ها محبوبیت بالایی دارند.

چهار روش برای نگهداری و  افزایش طول عمر کابینت‌ آشپزخانه مدرن

کابینت آشپزخانه مدرن شما نسبت به دیگر اتاق‌های یک خانه استفادهٔ بیشتری را داراست و میزان فعالیت‌های روزانهٔ صورت گرفته در آن موجب صدمه دیدن و حتی ایجاد فرسودگی‌هایی، به مراتب سریع‌تر از سایر بخش‌های خانه، می‌شود. اما، شما می‌توانید با چند روش ساده طول عمر آشپزخانهٔ خود را افزایش داده و حتی به شکل مادام‌العمر از آن استفاده نمایید. با بهره‌گیری از این ترفندهای کوچک کاری کنید که آشپزخانه‌تان برای سال‌های سال ماندگاری خود را حفظ کند!

۱- درهای و کشوهای کابینت‌های آشپزخانه مدرن را آرام و با ملایمت باز و بسته کنید:

کشوها و کابینت آشپزخانه مدرن شما با سیستم‌های باز و بسته شوندهٔ روان طراحی و ساخته شده‌اند؛ لذا برای جلوگیری از ایجاد گرفتگی و خسارت در لولاها، هنگام استفاده از آن‌ها تا حد امکان ملایمت به خرج دهید. اگر کشوها را با فشاری بیشتر از حد معمول محکم بیرون کشیده، و یا درهای کابینت را به سرعت باز و بسته کنید، طی گذر زمان احتمال فرسودگی در بخش لولاها  افزایش پیدا خواهد کرد. از طرفی، اگر کابینت‌ آشپزخانه مدرن شما، دارای سیستم بسته شوندهٔ نرم (soft-close) می‌باشد، از بستن درهای کابینت و کشوها با فشار خودداری نمایید و اجازه دهید تا سیستم «بسته شوندهٔ نرم» این کار را برای شما انجام دهد. در حالتِ عکس و ایجاد فشار برای بستنِ کابیت‌ها و کشوهایی که دارای این سیستم می‌باشند، امکان فرسودگی و خسارت افزایش خواهد یافت. بنابراین هنگام باز و بسته کردن کابینت‌ها و کشوهای خود حتی‌الامکان ملایم باشید!

استفاده از روغن چرخ خیاطی یا دیگر روغن های مخصوصا برای لولای کابینت ها می تواند خیلی مفید باشد و عمل باز و بسته شدن درب ها را تسهیل ببخشد.هر چند وقت یک بار اگر احساس سفتی در رفت و آمد کشو ها کردید مقداری روغن به لولا و ریل ها بزنید تا روان تر شوند

کشوهای مدرن برای کابینت آشپزخانه کوچک

۲- نظافت مرتب و دوره ای برای حفظ کابینت ها:

در راستای حفظ تازگیِ ساختار آشپزخانه، از انجام نظافتِ مرتب آن اطمینان حاصل نمایید. فرآیندی بسیار ساده و مؤثر برای انجام نظافت موجود است که می‌تواند به صورت هفتگی اعمال شود. توجه داشته باشید که با گذر زمان، آلودگی و گردوخاک میان دَرزها و همچنین گوشه‌های آشپزخانه انباشته نشوند؛ زیرا طبیعتاً این آلودگی‌ها وارد کابینت‌ها شده و در آینده مشکلات نظافتیِ متعددی را پدید می‌آورند. بنابراین دقت داشته باشید که کابینت‌ها و سطوح پیشخوان از آلودگی زدوده؛ و همچنین، سطح زمین، دَرزها و گوشه‌ها نیز گردگیری و تمیز شده باشند.

به کابینت هایی که محل فراهم سازی غذا است بیشتر توجه کنید چون با ممکن است با مواد غذایی رنگی و یا ادویه ها رنگ بگیرند پس بهتر است پس از آشپزی آن را تمیز کنید.کابینت های اطراف گاز نیز معمولا یک لایه چربی به خاطر شرایط پخت و پز روی خود را دارند.با مقداری ماده تمیز کننده سطوح که مناسب کابینت باشد و یک دستمال نرم چند بار در هفته کابینت های اطراف گاز را تمیز کنید.

نظافت مربت و دوره ای کابینت ها

۳- هرگز اشیاء مرطوب را داخل کابینت‌ و کشوها قرار ندهید:

کابینت‌ آشپزخانه مدرن و اسکلت‌بند‌ی‌های آن غالباً با استفاده از «اِم دی اِف» و یا تخته‌های «چند لا» ساخته می‌شوند. گرچه؛ این محصولات ویژگی‌هایی برای مقاومت در برابر آب را دارا می‌باشند، اما قرار دادن ظروف یا لوازم خیس و مرطوب، سبب ایجاد قارچ و کپک در سطح کابینت‌ها خواهد شد. این امر نیز موجباتِ ضعیف شدن کابینت‌ها و در نتیجه، کاهش عمر آشپزخانهٔ را فراهم خواهد کرد. قبل از قرار دادن ظروف و یا هر شئ دیگری داخل کابینت‌ها و کشوها از خشک بودن آن‌ها اطمینان حاصل نمایید؛ این کار باعث خشک ماندن آن‌ها، پاکیزگیِ محیط و در نهایت افزایش طول عمر تمام آشپزخانه خواهد شد.

پوسیدگی بدنه کابینت به علت قرار دادن اشیای خیس درون کشو

۴- از انباشتن بیش از حد اشیاء در کابینت‌ آشپزخانه مدرن خودداری نمایید:

در پایان، از انباشتن بیش از حد اشیاء در کابینت‌ها خودداری نمایید. ظاهراً افراط در خرید و اندوختنِ ظروف و لوازم آشپزخانه در کابینت‌ها بخشی غیر قابل انکار از انسان‌هاست. اما در هر حال، انباشتن بیش از حد اشیاء به کابینت‌ها صدمه و خسارت وارد می‌کند. هر کابینت مقدار معینی از وزن را تحمل کرده و در صورتی که بار تکمیل شده به آن از حد تحمل فراتر باشد، به مرور زمان ضعیف و خم خواهد شد؛ که این امر تعادل و تراز آن‌ها را دچار اختلال کرده و تمامیت فضای آشپزخانه را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

وسایل را به اندازه تحمل کشو درون آن قرار دهید

کابینت مدرن آشپزخانه کوچک

کابینت مدرن یکی از بهترین گزینه‌ها برای آشپزخانه‌های کوچک و مینمال است اما شما محدودیتی در انتخاب این سبک در آشپزخانه‌های بزرگ هم ندارید. کابینت مدرن به دلیل سادگی، برای فضاهای کوچک بسیار مناسب است و باعث ایجاد فضایی منظم و مرتب می‌شود.

استفاده از رنگ‌های روشن و متریالی که بازتاب نور بیشتری دارند، مانند کابینت هایگلاس مدرن ، باعث می‌شود فضای آشپزخانه شما بزرگتر دیده شود. همچنین استفاده از پیشخوان یک‌دست یا کابینت‌های بدون دستگیره و  سراسری، از دیگر پیشنهادهای مناسب برای آشپزخانه کوچک شما است.

کلام پایانی:

کابینت مدرن ، یک گزینه‌ی مناسب برای آشپزخانه‌های کوچک و بزرگ است. اگر به این سبک کابینت آشپزخانه علاقمند هستید، باید هماهنگی بین اجزای منزل و سایر جزئیات دکوراسیون خانه را نیز در نظر بگیرید. کابینت‌ آشپزخانه زمانی می‌تواند زیبایی خود را نمایان سازد، که در هماهنگی و هم‌خوانی با سایر جزئیات منزل انتخاب شود. در غیر این صورت، همانند یک تکه‌ی ناهماهنگ جلوه می‌کند و نمی‌تواند زیبایی را با خود همراه کند.

ازین که تا پایان با فیپو همراه بوده‌اید از شما سپاسگزاریم. امیدواریم مطالب ارائه شده برایتان مفید و سودمند واقع شده باشد.